De basisschool

Voor elke ouder die al een stapje verder is, komt het vast bekend voor… De grote mijlpaal ‘de basisschool’ breekt aan. Als je in een klein dorpje woont, waar er maar 1 school is, is de keuze vaak makkelijk gemaakt.Hier in Cuijk is dat niet zo. Er is een ruim aanbod waar je uit kunt kiezen. Sommige scholen wat verder weg en in ons geval 2 heel dichtbij.

Ik heb geen rust als ik geen keuze heb gemaakt. Dus toen Thomas 2 jaar werd had ik al naar een school gemaild wanneer ik hem moest inschrijven. Tja, wat ik al zei, ik heb geen rust…Op dat moment vertelde ze dat ik hem rond de leeftijd van 3 a 3,5 jaar in kon schrijven.  Nou prima! Thomas werd 3 jaar en nog geen week later zijn wij scholen gaan kijken. 3 Verschillende scholen, waar we goede verhalen over hoorde.

De eerste school beviel ons prima, ik kwam terug met een goed gevoel. School 2 was een school wat verder weg. Zeker een goede school, maar niet beter dan de andere dus vanwege de afstand is deze afgevallen.

Toen de laatste school. Dan stap je binnen, je gaat in gesprek, je mag rond gaan kijken… En dan ineens, de keuze waarvan ik dacht dat die zo moeilijk was, is gemaakt. Ik ben een gevoelsmens en mijn gevoel was goed! Heel goed, alle methodes etc. het sprak mij enorm aan. (En Richard dacht er gelukkig hetzelfde over!?).

Dat betekent, jawel…

Gastouder Cuijk is vanaf September 2018 ook te vinden op het schoolplein van ‘T Startblok.