Verlof

September 2016, de maand waarin ik dan echt werkzaam ben geworden als Gastouder. Waarin ik, de persoon die zei: “ik begin nooit voor mezelf!”, toch echt een zelfstandige is geworden. Ondertussen een hoop wijzer geworden, maar ook rijker… En niet rijker in geld, maar rijker in de mensen om mij heen. De afgelopen maanden op heel veel mooie kinderen mogen passen en dus het vertrouwen van vele ouders gehad. Heel bijzonder!

Ik heb genoten van alle kinderen om mij heen en onze zoon Thomas ook! We hebben een band gekregen met de kinderen, maar ook met alle ouders en dat noem ik nog eens rijk.

Daarnaast heb ik veel mogen leren in de afgelopen maanden. Veel heb ik geleerd van mijn lieve man, die op de achtergrond veel heeft gedaan voor Gastouder Cuijk, zoals alleen al het papier werk, of mijn tactische naam bedenken. Ook heb ik mijzelf beter leren kennen… Ik ben iemand die graag mensen helpt, want ja wat doe je anders in de zorg … Alleen ben ik er zo een, die het lastig vind om nee te zeggen, of om te denken genoeg is genoeg. Ik heb het soms dan ook drukker gehad dan dat in eerste instantie de bedoeling was. Hier hebben we als gezin veel van geleerd en dat is goed!

Vervolgens, mochten wij heel blij zijn dat ik zwanger mocht worden van een tweede kindje, iets wat wij heel erg leuk vonden, maar voor de vraagouders natuurlijk echt niet handig is. Wetende dat de zwangerschap van Thomas niet vlekkeloos liep, hebben we een risico moeten nemen, wat ook gevolgen kon hebben voor de vraagouders en gastkinderen. Ondertussen heb ik afgelopen vrijdag mijn laatste dag gehad voor mijn verlof.

Ja, lieve mensen. Gastouder Cuijk heeft verlof tot en met januari 2018, daarna gaan we weer van start. Ik wil alle kinderen, maar zeker ook de ouders bedanken. Bedanken voor alles wat ik heb geleerd, voor hun vertrouwen, maar ook voor de lieve woorden, kaartjes en cadeautjes die ik heb gehad de afgelopen tijd. Bedankt!

Nu gaan wij genieten van mijn verlof en van ons gezinnetje!

Tot in januari.